
GORGONZOLA dop Spicy cca 250 g

je jedním z nejoblíbenějších modrých sýrů našich zákazníků. Tento velmi krémový sýr se vyrábí v Itálii z plnotučného kravského mléka. Mléko, z něhož se vyrábí sýr Gorgonzola dop, se pasterizuje, sráží v kotlích a přidává se do něj syřidlo s fermenty. Vzniklé sýry se poté nasolí nasucho. Sýr pak zraje na jedlových prknech a kola se propíchávají, aby se mohlo rozvinout mramorování. Má růžovooranžovou kůru, která není rozpukaná a není jedlá. Gorgonzola dop má syrovou, bílou nebo slámově zbarvenou hmotu, skvrnitou v důsledku vzniku plísní (mramorování), s měkkou/krémovou konzistencí. Má mírně pikantní a charakteristickou chuť a válcovitý tvar s vysokým podpatkem. Jedinečný.

Výrobce:
Obsah tuku v sušině:
Váha:
Cena za kg:
Použití:
Bongetta Formaggi Srl
48%
473 ,- Kč
Následujte nás