Nebbiolo je piemontská odrůda proslavená vínem Barolo a Barbaresco. Protože rodina Cremaschi Furloti pochází z Itálie, věnuje se i této odrůdě.
Pomleté hrozny prošli 72 hodinovou studenou macerací před fermentací čistou vyselektovanou kvasinkovou kulturou. Víno zrálo 18 měsíců v malých francouzských sudech a půl roku v láhvi.
Barva je červená rubínová, jasná a brilantní.
Komplexní a velmi atraktivní vůně sušené višně se stopou dýmkového tabáku, kůže a vanilky. Jemné a elegantní tóny fialky, lékořice a lanýžů.
V chuti jsou charakteristické tóny višní, sušených brusinek, doutníku a s pevnými tříslovinami. Celkově je chuť a dochuť hluboká, elegantní, pevná a dřevitá.
Víno je výborné k hutným paštikám a terinám, ke zvěřině a jehněčímu, k výrazným sýrům ale i k pečenému kořeněnému masu.
Produkce do 2 000 kartonů.
Výběr z ocenění:
- I.W.C UK, up to 90 points
- Prague Premium Gold, 91b
Následujte nás